Από την πρώτη μας κιόλας σοδειά, το 1984, το όνομα Gentilini έγινε συνώνυμο με το ποιοτικό κρασί στην Ελλάδα. Από τότε ο στόχος μας ήταν, και εξακολουθεί να είναι, η παραγωγή κορυφαίων, συναρπαστικών κρασιών καθώς και η προώθηση των μοναδικών γεύσεων και αρωμάτων των τοπικών ποικιλιών της Κεφαλονιάς. Σήμερα, τα 100 στρέμματα αμπελώνων του οινοποιείου Gentilini καλλιεργούνται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης γεωργίας και παράγουμε μια γκάμα δέκα κρασιών. Οι ποσότητες διατηρούνται χαμηλές για να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα, χωρίς τους συμβιβασμούς που μπορεί να επιφέρει μια πιο μαζική παραγωγή. Παράλληλα με την κύρια παραγωγή φροντίζουμε να διατηρούμε την δημιουργικότητα μας σε υψηλά επίπεδα και να εξελισσόμαστε με την παραγωγή πειραματικών κρασιών κάθε χρόνο. Το 2002 το οινοποιείο πέρασε στην δεύτερη γενιά όταν η Μαριάννα, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγος της Πέτρος Μαρκαντωνάτος ανέλαβαν το κτήμα. Υποστηρίζονται από μια μικρή, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική, ταλαντούχα και επαγγελματική ομάδα στους αμπελώνες, στο οινοποιείο και στο επισκέψιμο κελάρι. Ειδικά την εποχή του τρύγου, το οινοποιείο σφύζει από ζωή και αντικατοπτρίζει τη θετική ενέργεια ανθρώπων που δουλεύουν σκληρά, αλλά παίρνουν μεγάλη ικανοποίηση από αυτό. Η ταλαντούχα ομάδα μας φροντίζει να τρυγηθεί κάθε ποικιλία στην σωστή στιγμή ωρίμανσης και να μεταφερθεί στο οινοποιείο σε μικρούς κάδους. Όλη η οινοποίηση και εμφιάλωση γίνεται στο οινοποιείο Gentilini. Το οινοποιείο μας είναι μικρό αλλά άρτια εξοπλισμένο και τα βαρέλια μας προέρχονται από τους καλύτερους βαρελοποιούς στην Ευρώπη. Αυτό μας επιτρέπει να πειραματιζόμαστε, να καινοτομούμε, και να παράγουμε εκφραστικά κρασιά με μεγάλη φινέτσα για τους λάτρεις του κρασιού σε όλο τον κόσμο. Σήμερα τα κρασιά Gentilini εξάγονται σε όλο τον κόσμο, από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Μπορείτε να απολαύσετε τα κρασιά μας σε ενημερωμένες κάβες, ποιοτικά εστιατόρια, κάποια από τα οποία έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, αλλά και στον κήπο του οινοποιείου μας τις γλυκές μέρες του καλοκαιριού. Ελάτε να απολαύσετε τα εξαιρετικά κρασιά μας μέσα στο ειδυλλιακό περιβάλλον του κήπου μας. Θα σας προσφέρουμε γεύσεις από διάφορες ποικιλίες και θα σας ενημερώσουμε για ότι σας ενδιαφέρει. Ακόμα, θα έχετε την ευκαιρία, εάν το επιθυμείτε, να ξεναγηθείτε με συνοδό μέσα στα αμπέλια και στο οινοποιείο, να χαλαρώσετε επιπλέων μέσα στον κήπο μας απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί μαζί με ένα ελαφρύ μεζέ, αλλά και να αγοράσετε τα κρασιά της προτίμησής σας. Όλες οι γευσιγνωσίες μας συνοδεύονται από φρέσκο ψωμί, ντοματίνια και τυρί, καθώς και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Gentilini. ΤΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΗΣ GENTILINI PREMIUM ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ GENTILINI ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΟΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗ Μεγάλη Εβδομάδα – 1 Οκτωβρίου: 2 – 21 Οκτωβρίου: Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε: Οικογενειακή Παράδοση
Εξαίσια Κρασιά Επισκεφτείτε μας
Δοκιμή 3 οίνων από την Μοντέρνα Σειρά
€10 / άτομο
Δοκιμή 5 οίνων από την Μοντέρνα και την Premium σειρά
€15 / άτομο
Δοκιμή 7 οίνων από την Μοντέρνα, την Premium
και την Περιορισμένης Παραγωγής Σειρά
€20 / άτομο
Ξενάγηση με συνοδό στους αμπελώνες και στο οινοποιείο.
Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα οινοποιείο που λειτουργεί, η ξενάγηση μπορεί να μην είναι διαθέσιμο, και χωρίς προειδοποίηση, εάν πραγματοποιείται οινοποίηση που καθιστά την πρόσβαση στο οινοποιείο επισφαλή.
Εκτιμούμε την κατανόησή σας.
+ €5 / άτομο Photo Gallery
Μηνιές 281 00, Κεφαλονιά, Ελλάδα
Τηλ: +30 26710 41618
E-mail: visit@gentilini.gr
Web: www.gentilini.grΏρες λειτουργίας
Καθημερινά 11:00μμ – 8:00μμ
(τελευταία είσοδος 7:00μμ)
Δευτέρα – Σάββατο 10:00πμ – 6:30μμ
(τελευταία είσοδος 5:30μμ)
τηλ: 6988 633 929 – e-mail: visit@gentilini.grΠαροχές
Γλώσσες που μιλούνται
Ποικιλίες
Αξίζει να επισκεφτείτε
Κάντε κράτηση